Infatrini

Infatrini dient te worden gebruikt onder medisch toezicht bij de dieetbehandeling van ziektegerelateerde ondervoeding, na alle voedingsopties te hebben overwogen, met inbegrip van borstvoeding.

 

Infatrini

Infatrini

Beschikbare smaken ,

 • Beschrijving

  Dieetvoeding voor medisch gebruik bij de dieetbehandeling van ziektegerelateerde ondervoeding, groeiachterstand, verhoogde energie- eiwitbehoefte  en/of vochtbeperking bij zuigelingen vanaf de geboorte tot een gewicht van 9 kg of tot de leeftijd van 18 mnd. Te gebruiken onder medisch toezicht.

  Borstvoeding is de beste voeding voor zuigelingen en dient altijd als voedingsoptie te worden overwogen. Maar soms kan de arts of diëtist bepalen dat deze voeding ontoereikend is. Baby’s die ziek zijn, hebben bijvoorbeeld niet altijd voldoende aan normale voeding. Daardoor kunnen ze het risico op een groeiachterstand of groeivertraging lopen.

  Infatrini is een volledige, energierijke en kant-en-klare dieetvoeding voor zuigelingen vanaf de geboorte tot de leeftijd van 18 maanden of een gewicht van 9kg.

  Infatrini is glutenvrij en kan gebruikt worden als fles- en sondevoeding. Bevat melk, soja, vis.

  Infatrini is een dieetvoeding voor medisch gebruik. Medische voeding wordt door uw arts of diëtist geadviseerd  bij de dieetbehandeling van ziektegerelateerde ondervoeding als aanvulling op of ter vervanging van de normale voeding.

  Gebruik

  Flesje 125ml. Goed schudden en voor gebruik temperatuur controleren. Kan zowel op kamertemperatuur als opgewarmd gegeven worden. Bereide voeding op kamertemperatuur niet langer dan 4 uur aan laten hangen. Gooi niet-gebruikte voeding altijd weg.

  Pack 500 ml. Goed schudden voor gebruik. Toedienen bij kamertemperatuur. Bij steriel gebruik na openen aanhangtijd maximaal 24 uur.

  Verpakking

  tray met 24 flesjes à 125 ml

  doos met 8 packs à 500 ml

  Artikelcodes

  - 125 ml: 90575

  - 500 ml: 74846

  CNK-codes

  - 125 ml : 3191-020

  - 500 ml : 2693-885

  Vergoeding

  Infatrini wordt niet vergoed. Sommige mutualiteiten betalen wel een bepaald bedrag per jaar terug voor de dieetvoedingen voor medisch gebruik. Voor meer informatie, contacteer uw mutualiteit. 

 • Ingrediënten

  Ingrediënten

  Gedemineraliseerd water, magere melk, dextrine-maltose, plantaardige oliën (koolzaadolie, zonnebloemolie, kokosnootolie (bevat sojalecithine), middelketentriglyceriden (kokos- en palmkernelolie), maïsolie, enkele celolie), lactose (van melk), voedingsvezels (galacto-oligosachariden (van melksuiker) (0,69%) fructo-oligosachariden (0,08%)), wei-eiwit (van melk), boterolie (van melk), tricalciumdicitraat, geraffineerde tonijnolie (vis), kaliumcitraat, zuurteregelaar (citroenzuur), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), tricalciumfosfaat, natrumchloride, natrium L-ascorbaat, inositol, calciumhydroxide, cholinechloride, magnesiumcarbonaat, kaliumhydroxide, dikaliumwaterstoffosfaat, taurine, ijzerlactaat, natriumhydroxide, DL-╬▒-tocoferylacetaat, bèta-caroteen, zinksulfaat, dinatriumzout van cytidine 5'-monofosfaat, nicotinamide, L-carnitine, dinatriumzout van adenosine 5'-monofosfaat, retinylacetaat, dinatriumzout van uridine 5'-monofosfaat, dinatriumzout van inosine 5'-monofosfaat, calcium D-pantothenaat, cholecalciferol, dinatriumzout van guanosine 5'-monofosfaat, kopergluconaat, D-biotine, thiaminehydrochloride, natriumseleniet, kaliumjodide, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, pteroylmonoglutaminezuur, fyllochinon, mangaansulfaat, cyanocobalamine.

 • FAQ

  Veelgestelde vragen

  Voor patiënten en verzorgers

  • Kan Infatrini voeding opgewarmd worden?

   Wanneer Infatrini voeding te koud is om te geven, kan het au-bain-marie of in de microgolfoven opgewarmd worden. Schenk de benodigde portie dan eerst uit het pack of de fles. Warm de voeding per portie op. Steeds de gehele voeding opwarmen en weer in de koelkast bewaren komt het product niet ten goede.
   Het is belangrijk dat u de voeding niet laat koken. Sommige vitamines gaan dan verloren.

  • Wat is de houdbaarheid van Infatrini na het openen?

   Infatrini is na openen 1 uur houdbaar buiten de koelkast. Ongebruikte (niet verwarmde) Infatrini direct in de koelkast bewaren en binnen 12 uur gebruiken. Gooi niet opgebruikte voeding altijd weg.

   Infatrini (125 ml) mag overgeheveld in een container niet langer dan 4 uur aan een toedieningssysteem hangen. Infatrini in een pack (500 ml) mag bij steriel gebruik maximaal 24 uur aan een toedieningssysteem hangen.

  • Wat wordt er bedoeld met koel en droog bewaren?

   Het advies is om drinkvoeding tussen de 5 en 25 graden Celsius te bewaren.

  Voor (para-) medische professionals

  • Kan Infatrini voeding verwarmd worden?

   Wanneer Infatrini voeding te koud is om te geven, kan het au-bain-marie of in de microgolfoven opgewarmd worden. Schenk de benodigde portie dan eerst uit het pack of de fles. Warm de voeding per portie op. Steeds de gehele voeding opwarmen en weer in de koelkast bewaren komt het product niet ten goede. Het is belangrijk dat u de voeding niet laat koken. Sommige vitamines gaan dan verloren.